dilluns, 7 de febrer del 2011

Arranjament del carrer Amadeu

És un dels últims projectes urbanístics que l'Ajuntament de Calella tenia pendent d'execució del pressupost de l'any passat, i els treballs van començar la setmana passada. És l'actuació de millora del carrer Amadeu, un dels vials d'entrada al nucli urbà de Calella des de la carretera Nacional 2. Es substituiran les lloses del paviment malmès mentre que la companyia elèctrica està aprofitant per fer tasques de manteniment a la línia elevada.

Les obres a la via pública que s'estan fent a Calella han incrementat la circulació de vehicles pel carrer Amadeu. I això ho ha notat el paviment. Algunes de les lloses que suporten el pes dels cotxes, bàsicament les que hi ha als encreuaments de carrer, s'han enfonsat o trencat i aquests dies els operaris han començat els treballs de reposició, tal i com ha explicat a aquesta redacció Josep Torres, el regidor d'Urbanisme.

L'actuació, pressupostada en aproximadament 120.000 euros, és el resultat d'un pacte entre l'Ajuntament i els veïns del carrer per millorar-ne l'estètica. Amb tot, es tracta només de la primera fase del projecte.

La segona està ara mateix a l'aire, a l'espera que el govern municipal rebi l'autorització per poder contractar crèdit i destinar-lo a inversió. La voluntat és substituir totes i cadascuna de les pilones que delimiten la calçada per un altre model que sigui més alt. “Aquestes pilones tan baixes han donat molts problemes amb cotxes i persones que han caigut perquè no les veuen", ha indicat Torres. El regidor entén que "seria el moment oportú per canviar-les i donar un altre aire al carrer”.

Es calcula que el canvi i l'adaptació de les pilones a criteris actualment normatius tindria un cost de 60.000 euros.