divendres, 25 de febrer del 2011

Planificació turística

Calella ha participat a unes jornades a la capital catalana per parlar del turisme en l'àmbit municipal, recollint experiències de diferents destinacions.

L'Escola Universitària del Maresme va organitzar una jornada a Barcelona anomenada “Planificació turística local” per reflexionar sobre la importància de planificar l'activitat turística. Hi va assistir Ferran Muñoz, en qualitat de responsable de l'àrea de Promoció Econòmica, que va participar a la primera taula rodona.

A les jornades hi havia representació de ciutats petites i també grans, com la mateixa Barcelona, que va presentar el seu Pla Estratègic de Turisme. De tot plegat, Ferran Muñoz en va extreure conclusions aplicables a la nostra ciutat. Muñoz ha dit que “lògicament cal tenir una estratègia i mesurar com evolucionen les destinacions. Els indicadors han de servir per prendre decisions”. També es va plantejar la dicotomia entre ciutat i destinació turística i es va posar sobre la taula la necessitat de preservar l'entorn i el paisatge urbà.

Un factor que Muñoz ha destacat com a clau és incorporar la ciutadania a la planificació turística, com la part més important de l'engranatge per fer competitiu el turisme a la població.