dilluns, 21 de febrer del 2011

Interceptada xarxa de proxenetes

La xarxa de proxenetes que la Policia Nacional va desarticular divendres passat regentava un bordell a Calella situat a un pis del carrer Sant Jaume.

L'organització criminal d'àmbit internacional es dedicava al tràfic de dones provinents de països de l'est, amb l'objectiu d'explotar-les sexualment a Espanya. Tenien el centre d'operacions a Vilanova i la Geltrú, on residien els màxims responsables de la xarxa dirigida per una dona procedent de Bielorrúsia i que hauria aconseguit regularitzar la seva situació mitjançant un matrimoni fraudulent amb un proxeneta espanyol.

Des de Vilanova, les dones es repartien entre els 10 bordells de la xarxa, un dels quals a Calella, a més de Granollers, Sant Adrià de Besós, Salou, Irún i Vitoria. La investigació policial es va iniciar a Bielorrúsia a partir de la denúncia formulada per una dona que va ser captada al seu país, on se li va donar documentació falsa per traslladar-la a Espanya. Un cop a Vilanova, se la va retenir amb el pretext d'haver contret un deute de 7 mil euros que havia de pagar exercint la prostitució. Segons informa la policia espanyola, la xarxa de proxenetes també tindria retinguda una menor i una noia de 18 anys que pateix una discapacitat psíquica.

A resultes de l'operació policial, s'han detingut 15 persones i s'han intervingut 18 mil euros en metàl·lic, 150 euros en moneda falsa, 6 ordinadors, 20 telèfons mòbils, documentació falsa, i 200 grams d'estupefaents.

Als detinguts se'ls acusa de múltiples delictes: associació il·lícita, afavoriment de la immigració il·legal, corrupció de menors o delicte contra la salut pública. Sis d'ells han ingressat a presó provisional per ordre judicial.