dilluns, 28 de febrer del 2011

Escalfant cames

És la mitja marató més ràpida de Catalunya i es disputa aquí al Maresme. Entre Calella i Malgrat de Mar, passant per Pineda de Mar i Santa Susanna. Es correrà el proper 20 de març estrenant nou i definitiu recorregut pel qual passaran, s'espera, uns 1.500 fondistes de tots nivells: els que debuten i els que són a l'elit.

La Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme pot afavorir aquest any els fondistes que busquen millorar la seva marca. L'organització oficialitzarà aquest dilluns el traçat definitiu del recorregut, un cop homologat, que s'ha modificat respecte les dues primeres edicions, que van estar condicionades per les obres que es feien als municipis per on transcorrerà.

Serà aquest any més ràpida que mai, i és aquest un dels valors que cal potenciar de la prova a banda de l'aspecte organitzatiu. "L'element diferenciador de la prova és que s'organitzarà tant bé o més bé que d'altres proves de renom com la Marató de Barcelona o la Mitja de Marató de Granollers, i que tindrà un circuit planer, esplèndid i en el que es poden assolir uns registres fantàstics", ha avançat el director de la carrera, Manel Vicente, qui ha explicat que, per aquesta edició, s'ha anat a buscar el "traçat recte".

El proper 20 de març, prendran la sortida els guanyadors de l'última edició: el santpolenc Marc Roig, el millor fondista català que lluitarà per revalidar el títol per tercer any consecutiu. També participarà a la cursa altmaresmenca la campiona d'Espanya de Marató del 2007, Teresa Pulido, i el millor fondista aragonès Juan Carlos Cipriano. L'organització ha confirmat la xifra de 1.000 participats ja inscrits, tot i que l'objectiu és arribar als 1.500 dorsals i fer que la Mitja Marató continuï creixent i consolidant-se dins el calendari oficial.

La sortida es farà a les 9:30h i s'espera que la gent surti al carrer a animar els participants. L'arribada del primer està prevista a les 10:35h al carrer Església.

Al llarg del recorregut hi haurà 4 punts d'avituallament, dels quals s'encarregaran els voluntaris. L'organització en disposarà d'un total de 120, que se sumaran al personal de policies locals i serveis mèdics que també treballaran aquell dia.