divendres, 9 de juliol del 2010

Accions per a la mobilització

La plataforma Calella decideix! té, pel moment, quatre autocars plens per anar demà a la manifestació de Barcelona. Són més de 220 calellencs i calellenques. L’organització dels autobusos és la contribució en l’àmbit logístic que fa la plataforma per aconseguir el màxim de mobilització ciutadana. Encara però s'hi poden apuntar més ciutadans.

No s’ha previst cap altre acte reivindicatiu alternatiu a Calella pensat per a les persones que demà, i per qualsevol motiu, no puguin desplaçar-se a Barcelona i participar a la manifestació convocada per Òmnium Cultural. Ràdio Calella, en tot cas, va preguntar als portaveus polítics municipals presents al ple quina acció individual podrien fer aquests calellencs per sumar-se simbòlicament a la marxa.

Montserrat Candini (CiU): “Aquesta gent el que hauria de fer és, mentre treballa, anar verbalitzant la seva voluntat de sumar-se a la mobilització, per així elevar la consciència social. I sobretot en les properes eleccions, voti qui voti, que vagi a votar i ho faci en clau catalana”.

Josep Maria Juhé (PSC): “Crec que estaria bé que a través de les xarxes socials, sigui de partits o plataformes, es demostri més la presència emocional i solidària a la mobilització, més enllà de les possibilitats físiques”.

Jaume Puig (ERC) : "Una bona idea seria penjar senyeres o estelades al balcó per intentar equilibrar el 'boom' espanyolista que tenim pel futbol; un fenòmen que existeix, n'hem de ser conscients. El fet que ells presentin la seva bandera no ha creat cap conflicte amb els que se senten independentistes".

Els que assisteixin a la marxa de demà a la tarda estaran encapçalats per una pancarta inicial que recollirà el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”, dividit en dos fragments i separats per una senyera.