dimecres, 14 de juliol del 2010

Calella Decideix, decebuda

Els membres de la Plataforma Calella Decideix han mostrat la seva sorpresa i decepció després que ahir la mesa del Parlament de Catalunya, amb els vots d’ERC, el PP, el PSC, Iniciativa per Catalunya i CiU, votés en contra de l’admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular perquè la Generalitat convoqui una Consulta Popular sobre la Independència. El portaveu de Calella Decideix, Xavier Ponsdomènech, diu que no entén l'actuació de determinats partits polítics.

Per la seva banda, els membres de la Coordinadora Nacional per a la consulta sobre la Independència, diuen que amb aquesta decisió presa per unanimitat, la Mesa del Parlament ha tombat l'anomenat Pla B que la mateixa coordinadora havia presentat després de conèixer la sentència del Constitucional contra l’Estatut i contra la Llei de Consultes populars per via de Referèndum. L’objectiu era salvar el bloqueig que s’havia provocat per part del TC contra l’anterior ILP presentada per un referèndum d’independència.

Segons els membres d'aquesta coordinadora, la Mesa del Parlament ha fet un acte de covardia després de la massiva manifestació de dissabte i ha fet la feina bruta a Espanya tombant la Consulta Popular sobre la Independència abans que poguessin començar la recollida de signatures.

A tot això, Alfons López Tena i Uriel Bertran, els impulsors de les dues iniciatives per convocar una Consulta Popular sobre la Independència han presentat la seva dimissió com a Consellers Nacionals de CDC i d’ERC respectivament, per aquesta decisió adoptada per les direccions de CiU i d’ERC.