divendres, 23 de juliol del 2010

Consolidació de la Comunitat Terapèutica del Maresme.

Els responsables de la Comunitat Terapèutica del Maresme han presentat la seva memòria anual corresponent al 2009. Una de les principals conclusions és la consolidació dels serveis que aquesta entitat ofereix a la gent que pateix malaltia mental a través de diversos centres, hospitals de dia i llars de suport que té repartides per a tota la comarca i principalment al nord.
La Comunitat Terapèutica del Maresme fa 30 anys que dóna servei a les persones que pateixen malaltia mental. Un col·lectiu que arrossega un estigma que, segons reconeix el director mèdic de la comunitat, malauradament no s'eradicarà a llarg termini. Estigma i falsos prejudicis com ara que el malalt mental és perillós o violent, afegeix el doctor Guillem Homet. Aquests dies s'ha fet balanç de la feina feta durant l'any passat. A banda de les xifres, el doctor Homet considera que el més important és subratllar la consolidació dels recursos i la vinculació de la Comunitat Terapèutica del Maresme amb la societat.

En aquest sentit, el doctor Homet considera essencial estendre la lluita per recuperar la dignitat i els drets dels malalts mentals que en moltes ocasions es veuen vulnerats. Actualment, la Comunitat Terapèutica del Maresme ofereix els seus serveis a, entre altres poblacions, Malgrat de Mar, Calella, Pineda de Mar, Arenys de Munt, Palafolls, Premià de Mar o El Masnou. El lema és, segons el doctor Homet, diferents recursos per a diferents necessitats del malalt mental. No en va, 1 de cada 4 persones ha patit, pateix o patirà trastorn mental.

Un altre aspecte que destaca la memòria és l'ampliació de la col·laboració de la Comunitat Terapèutica amb la població nicaragüenca de Bluefields. Una zona on no hi ha serveis d'atenció al malalt mental.