dilluns, 12 de juliol del 2010

Ja hi ha cita. El president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es trobaran el proper 23 de juliol. Una trobada que s'ha donat a conèixer després de la massiva manifestació pel centre de Barcelona aquest dissabte en contra de la sentència de l'Estatut. Precisament, i segons fonts de la Moncloa, el Govern de Zapatero ha negat que suposi un punt d'inflexió en la relació entre Catalunya i l'estat espanyol, desmentint així les declaracions que van fer aquest dissabte els líders dels partits catalanistes. Tot i aquesta reacció de l'executiu espanyol, el Govern ha demanat al PSOE una resposta clara i contundent des del govern espanyol per refer els ponts que la sentència del Constitucional ha trencat. Des de Calella, l'alcalde, el socialista Josep Maria Juhé, considera que la manifestació de dissabte és la demostració de força de la Catalunya social i nacional. Un país que, segons Juhé, viu i té molta força.

Per la seva banda, la portaveu de CiU, Montserrat Candini, ha parlat d'esperit col·lectiu i emocional de la transició durant la tarda de dissabte. Per Candini, la situació demostra que Espanya cansa.

Des d'Esquerra Republicana de Calella, el seu portaveu, Jaume Puig, ha valorat molt positivament la manifestació de dissabte i ha destacat que no era en defensa de l'Estatut sinó un clam a favor de la independència.

Recordem que els calellencs van participar activament en aquesta marxa de dissabte amb unes 300 persones que van pujar als autocars contractats per la Plataforma Calella Decideix. Precisament, el portaveu de la Plataforma calellenca, Xavier Ponsdomènech, destacava en arribar de Barcelona que la manifestació és un èxit del món independentista.

Qui ha estat més contundent i en contra d'aquesta manifestació ha estat el regidor del PP. Josep Maria Vila considera que era inútil. Josep Maria Vila ha criticat també l'excessiva cobertura mediàtica que van donar els mitjans públics com ara TV3 i Catalunya Ràdio.