dijous, 8 de juliol del 2010

Propostes per a la Festa Major

Les entitats de Calella participen en la definició de la programació de la Festa Major de la Minerva del proper mes de setembre. Un procés que s’ha encetat a través d’un taller conjunt amb responsables de la Regidoria de Cultura i al qual hi van assitir una trentena de representants del teixit associatiu local, de tots els àmbits. Va ser una recollida de propostes que ara se sotmetran a l’anàlisi i valoració de la Comissió de Festes; òrgan integrat pels representants de les entitats culturals de Calella.

La Regidoria de Cultura vol que els calellencs visquin i disfrutin al màxim la Festa Major de la Minerva. La festa gran de la ciutat, la del mes de setembre, que fins ara s’ha vist un pèl desdibuixada pel protagonisme que pren la Fira de Calella i l’Alt Maresme. La intenció és adaptar-ne la programació als interessos i gustos dels calellencs i, per això, s’ha iniciat un procés participatiu per reformular-ne el model.

El primer pas fet és una recollida propostes a través d’un taller al que es va convidar totes i cadascuna de les entitats locals. Finalment hi van assistir una trentena de representants que van suggerir qüestions de distribució d’espais o de reforç de la identitat de la Festa Major vinculant-la amb Calella. Ho ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calella, Pilar Rocafort: “com a proposta que la figura identitària de la Festa Major sigui la Llopa. Aquí van sortir des de fer còmics sobre la Llopa, des de fer una auca pensant en la mainada. Demanar a alguna entitat que organitzi una marxa nocturna fent servir la orientació noctura. Són coses senzilles que busquen aquesta proximitat”.

Propostes més generals però també se’n van recollir d’activitats concretes que podrien omplir un buit d’edat o segment de població, sempre amb l’objectiu que la festa sigui un element d’unió: “que es visqués més l’ambient de festa major, que es pogués engalanar els carrers. Altres idees que hi hagués algun espai de trobada amb les diferents cultures de Calella, per exemple aprofitant que hi ha gent de llatinoamerica que algun dia fessin un taller de salsa, i un altre dia es pogués fer un taller de dansa africana. Buscar aquests elements per incorporar el que és la festa de la ciutat”.

La Regidoria de Cultura presentarà aquestes propostes en la pròxima reunió de la Comissió de Festes, que molt probablement es convocarà durant aquesta primera quinzena del mes de juliol. Seran llavors els representants d’entitats culturals qui, conjuntament amb l’administració, decidiran quines idees s’acaben introduint al programa festiu.