dimarts, 27 de juliol del 2010

Retard en la insonorització de la sala de concerts de Calella

El projecte d’insonorització i climatització de l’espai de concerts dins la Fàbrica Llobet-Guri de Calella començarà pels volts del mes de novembre. Aquesta és la principal inversió del pressupost municipal d’aquest 2010, que acumula uns mesos de retard.

L’actuació permetrà disposar d’una sala polivalent de grans dimensions plenament condicionada i, evitar així, les molèsties denunciades pels veïns de la fàbrica. Les han fet arribar al Síndic de Greuges.

Tècnics han estat fet proves i medicions acústiques a la sala sense columnes de la Fàbrica Llobet-Guri de Calella per avançar en la redacció del projecte executiu d’insonorització i climatització de l’espai. Un projecte que suposa la inversió de 800 mil euros, finançats al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i l’Ajuntament de Calella. L’execució del projecte s’ha endarrerit, entre altres coses, fins que l’Ajuntament ha aprovat el pressupost i s’ha obtingut el crèdit.

Les obres consistiran en la construcció d’un cub d’aïllament dins el que és pròpiament la sala. Se’n conservaran els elements de protecció patrimonial com ara els finestrals. El projecte permetrà ampliarà els usos que ha tingut la sala i que l’han fet coneguda com a espai de concerts. Una utilitat polèmica, sobretot per les queixes per soroll que han denunciat els veïns de la fàbrica, acollint-se a l’ordenança acústica vigent al municipi. Van acudir al Síndic de Greuges, que va demanar informació del cas i ara n’està fent un seguiment.

L’Ajuntament obre la porta a cedir la sala per a desenvolupar-hi altres activitats que aportin ingressos a invertir en la pròpia fàbrica. Sempre buscant l’equilibri i prioritzant l’ús ciutadà i associatiu.