dilluns, 26 de juliol del 2010

Nova Nit Marinera a Calella

Les cantades d’havaneres se succeeixen a l’estiu en les poblacions costaneres, també a Calella. Rememorem així el nostre passat mariner i la cultura i tradicions que se li associen. Ahir diumenge se’n van sentir a la plaça del Bunyol, però si algú es va perdre l’activitat organitzada per Gent de Barri de Pequín, aquest divendres podran gaudir de les melodies i lletres dels cants d’anada i tornada gràcies a la vetllada que està preparant el Grup Pa, Vi i Moltó. Una Nit Marinera amb tots els components: havaneres i sardinada a tocar de la platja i la mar.

Ni el canvi en el dia en què se celebrarà restarà assistència a la tradicional i sempre esperada Nit Marinera que promou el Grup Pa, Vi i Moltó de Calella. Són ja 16 anys ininterromputs en què es proposa una vetllada a l’aire lliure, al Passeig Manuel Puigvert, amb un bon sopar i música en directe.

Es tindran a punt de passar per la brasa un bon grapat de quilos de sardines, la base principal del menú. Jaume Pruna és el president de l’entitat i ha especificat que hi ha més de 100 quilos, també es prepararan 250 entrepans i cremat per 300 persones, entre altres. I per acompanyar el cremat, havaneres a càrrec del grup calellenc Els Rogers. Un conjunt que defuig de les melodies clàssiques de les cançons marineres que donaran un to diferent a la festa.

La Nit Marinera ofereix el sopar i l’audició a preus populars, amb l’objectiu de recaptar diners per a destinar-los a la tasca solidària que desenvolupa Creu Roja Alt Maresme i la Fundació Vicenç Ferrer. Calella i les seves entitats van acordar que les activitats lúdiques i culturals programades aquest any tindrien una finalitat benèfica amb la fundació del missioner per poder desenvolupar, de cara al 2011, un projecte social a l’Índia.