divendres, 2 de juliol del 2010

Reunió entre joves i polítics

Calella ha celebrat aquest dijous una trobada entre els joves del municipi i els seus polítics, on es va constatar que falta una millor comunicació entre el col·lectiu i la regidoria per aconseguir una major implicació i participació.

Lorena Sánchez, regidora de CiU, va assegurar que no hi ha prou participació del jovent en les activitats de la ciutat, i va posar com a exemple que la darrera trobada de cultura per millorar la festa major es fes sense que hi hagués anat cap jove. Lorena Sánchez va demanar que es procurés incorporar un dinamitzador juvenil o innovar en les propostes.

Tot seguit va parlar Josep Torres, del PSC. El regidor socialista va destacar que el més important és com els joves de Calella utilitzaran el pla de Joventut, ja que han de ser ells mateixos els protagonistes i l'Ajuntament només hi ha de posar eines.

La regidora de joventut, Pilar Rocafort, representant ERC, va lloar la tasca feta per la tècnica de joventut en l'intent de garantir el contacte entre l'Ajuntament i els joves, tant des del Centre d'Acció com des dels Instituts. Rocafort va fer una diagnosi dels 3.300 joves que viuen a Calella, de procedència diversa i va reconèixer que cal millorar la comunicació per fer-los arribar propostes i recursos.

Va tancar el torn d'intervencions polítiques Josep Maria Vila, del PP, animant els joves a no defugir de la política i fent un repàs de la joventut en temps del franquisme. Vila va reclamar que els nois i noies han de mantenir l'esperit jove i proposar i fer activitats, sense que l'Ajuntament marqui les pautes.

Justament aquesta és una visió compartida per part del jovent present a l'acte. En el torn obert de paraules per a la gent jove es van poder recollir idees al voltant del grau d'intervencionisme que ha de tenir l'Ajuntament en la joventut. En aquest sentit es va proposar que es deixi als joves tenir les seves propies idees i que l'Ajuntament es limiti a no posar traves a l'hora de tirar-les endavant. Els joves van demanar que el consistori els posi la feina fàcil per muntar les seves activitats.

Altres propostes juvenils van ser demanar una presència mínima de polítics al futur consell de joves i que no es criminalitzi el jovent per no participar de les activitats muntades ja que tenen altres inquietuds.

El jovent va insistir també en temes de transversalitat entre regidories i es van fer propostes concretes com crear una borsa de treball o habitatge per a gent jove.