dimecres, 7 de juliol del 2010

Autocars a la manifestació

Aquest dissabte els calellencs tindran diversos mitjans al seu abast per desplaçar-se a Barcelona i participar a la manifestació “Som una nació. Nosaltres decidim”. Tant Omnium Cultural, convocant de la mobilització, com també la Plataforma Calella Decideix, organitzen autocars.

La manifestació anirà encapçalada per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. Durant la manifestació diferents personalitats llegiran un manifest unitari. La voluntat dels organitzadors i entitats assistents és que la convocatòria resulti massiva i per això posen a l'abast de la població diversos recursos per arribar a Barcelona la tarda de dissabte.

A banda del transport públic habitual, com el tren, l'entitat Calella Decideix organitza un servei d'autocar per a tota la gent de la plataforma i calellencs que hi vulguin assistir. Seran com a mínim tres autocars de la plataforma els que sortiran cap a la capital. L'entitat ha ofert a PSC, ERC i CiU que els seus militants i simpatitzants utilitzin els mateixos autocars, al tractar-se d'una convocatòria unitària. De moment només CiU i ERC han respost a la crida i viatjaran amb Calella Decideix. El PSC encara no ha respost a la invitació de la plataforma. Així ho ha dit Xavier Ponsdomènech, coordinador de la Plataforma.

El bus de la plataforma Calella Decideix sortirà a 2/4 de 5 de davant la parada de la Plaça dels Tarongers. Pujar-hi té un preu de 5 euros i us hi podeu apuntar fins aquest divendres, trucant al 606 43 54 79. La manifestació està convocada per Omnium Cultural, una entitat amb delegació a la Selva Marítima que també organitza un bus, amb preferència per als seus socis, que té parada a Calella. A l'autocar d'Omnium també hi poden pujar persones no afiliades a l'entitat si els sobren places, tal i com ha indicat a aquesta emissora Enric Sivianes, el delegat a la nostra zona de l'entitat cultural dels Països Catalans.

Altres entitats socials i polítiques, a més d'empreses privades, organitzen un autocar. És el cas del Grup Serhs, que posa a disposició dels seus treballadors un bus per anar fins a la ciutat comtal.

La manifestació a Barcelona comença a les 6 de la tarda des de la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l'Avinguda Diagonal. Durant el transcurs de la manifestació diferents personalitats llegiran un manifest unitari.

Val a dir també que per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional que retalla i revisa el contingut de l'Estatut de Catalunya, s'ha creat un Grup al Facebook de Calellencs que volen aconseguir una moció de l'Ajuntament que declari la ciutat moralment exclosa de la Constitució espanyola, tal com han aprovat els consistoris de Port de la Selva i Vilafranca. A les poques hores el grup ja superava el centenar de persones.