divendres, 30 de juliol del 2010

S'aprova la modificació del POUM a la zona Sud-5-Sant Quirze

El ple de l'Ajuntament de Calella ha aprovat aquest dijous al vespre la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, pel que fa referència a l'anomenat sector sud-5 "Sant Quirze". Lloc on s'ha de construir el futur Hospital Comarcal de Calella. Aquesta modificació però no ha comptat amb el vist-i-plau dels partits de l'oposició. Tant CiU com el PP hi han votat en contra.

L'objectiu de la modificació del sud-5 "Sant Quirze" és, segons el regidor d'Urbanisme, Josep Torres, ampliar les delimitacions del sector incorporant uns terrenys annexos fins ara no qualificats. Ara es concreten en cinc zones: equipament comarcal a la part alta del sector, el 46% del solar; equipament sòciosanitari privat; sector hoteler o comercial; residencial sòciosanitari i habitatge social lliure. Segons l'equip de Govern, la novetat és que la gran peça residencial sociosanitària que va en detriment de l'habitatge podrà oferir nous llocs de treball vinculats a l'hospital. L'alcalde de Calella, el socialista Josep Maria Juhé, considera que aquest és un bon projecte que servirà per generar riquesa. Davant les crítiques de l'oposició, Juhé ha destacat que la modificació agrada tant al Departament de Salut com al de Política Territorial i Obres Públiques del Govern de la Generalitat.

En el mateix sentit es va expressar el regidor de Mobilitat, el republicà Jaume Palet, qui va destacar les oportunitats de negoci futur i reactivació econòmica que s'obre davant aquesta modificació.

Des de l'oposició, el regidor del Partit Popular de Calella, Josep Maria Vila, va argumentar el seu vot en contra dient que és una proposta inviable. Per la seva banda, des de CiU, la regidora Montserrat Candini va destacar que, en cap cas, està en contra de la construcció de l'hospital tot i considerar que la modificació plantejada per l'equip de Govern és un "nyap ple de contradiccions" i que s'hauria de replantejar per adaptar-la a les necessitats de Calella. En aquest sentit, Convergència i Unió ha posat sobre la taula la proposta de construir l'hospital a la zona sud-6, al rierany dels Frares.

La modificació del sud-5 va tirar endavant amb els vots a favor de l'equip de Govern, és a dir, amb els vots dels cinc regidors del PSC i els quatre d'ERC.