dijous, 8 de juliol del 2010

Festa roja

Centenars de persones van sortir ahir a la nit al carrer per celebrar la classificació d'Espanya a la final del Mundial de futbol de Sud-Àfrica. L'alegria per als seguidors de la roja ja va començar amb el gol de cop de cap del blaugrana Carles Puyol i es va desfermar un cop l'àrbitre va xiular la final del partit.

Color, càntics, salts, begudes i molta alegria a les poblacions del Maresme com a la resta de l'Estat davant d'un fet històric com la classificació per primera vegada de la selecció espanyola a la final del Mundial. Espanya va disputar el partit davant d'Alemanya amb 7 jugadors blaugrana.

A Calella unes 200 persones van concentrar-se un cop va acabar el partit a la zona hotelera de la ciutat, als voltants de la Riera Capaspre. Es van sentir càntics, es van fer tambalejar vehicles i hi va haver també la crema de banderes alemanyes.

La Policia Local havia previst un dispositiu especial de 10 agents per tal de vetllar per la seguretat, i es va tallar la Riera Capaspre. L'únic incident destacable, segons la Policia Local, va ser una petita baralla entre aficionats dels 2 bàndols que hi va haver davant de l'Hotel Olímpic.

Tot i això, la normalitat va ser la tònica dominant d'una nit de festa on moltes persones de la comarca van desfermar la seva alegria davant d'aquest resultat històric.

A Mataró, la Policia Local i el Cos dels Mossos d'Esquadra van vigilar els voltants de la plaça d'Itàlia on es van concentrar aproximadament unes 150 persones. El servei es va desenvolupar amb normalitat fins que passada la mitjanit una unitat del SEM va assistir un jove de 19 anys, per haver-se llençat de cap a l'interior de la font de la plaça per tal de capbussar-se. Després va ser traslladat a l'Hospital Can Ruti de Badalona. El jove es va trencar una vèrtebra cervical i ha estat intervingut aquest matí.