divendres, 2 de juliol del 2010

Carpeta de salut on line

Els ciutadans de Calella disposaran a partir de dilluns de la seva Carpeta Personal de Salut “on line”. Un projecte pioner a nivell d'Europa que desenvolupen el Departament de Salut de la Generalitat, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l'Ajuntament de Calella.

Després d'uns mesos d'aplicació experimental entre els treballadors de l'Ajuntament de Calella i els de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ara és el torn dels ciutadans de Calella. A partir de dilluns tindran a la seva disposició la Carpeta Personal de Salut “on line”.

La Carpeta Personal de Salut és un espai virtual personal i intransferible on el Departament de Salut pensa posar a disposició de cada un dels usuaris de la sanitat pública les dades referents a la seva salut. Un procés que serà gradual. Es tracta d'un projecte pioner a Espanya i Europa i que lidera la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a través de l'Hospital Comarcal de Calella. Actualment els usuaris poden accedir a serveis com ara demanar hora, renovar la targeta sanitària o consultar alguns informes mèdics. Abans d'acabar l'any també hi haurà les imatges digitals, tal i com ha dit Joan Guanyabens, responsable TIC Departament de Salut.

Durant la presentació d'aquest projecte, l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha destacat que és també una oportunitat per desenvolupar i implicar els ciutadans en tot allò que fa referència a l'administració electrònica.

Per accedir a la Carpeta Personal de Salut s'ha de tenir el DNI electrònic o bé l'Id CAT, la identificació digital. Aquest últim tràmit es pot fer ja a la Planta Baixa de l'Ajuntament de Calella.