dimarts, 20 de juliol del 2010

Primera actuació

L’antic Hotel Corona de Calella ja està tapiat. Aquest passat cap de setmana els operaris han segellat les obertures de la planta baixa de l’edifici, impedint-ne l’accés a l’interior. El propietari de l’immoble ha atès així el requeriment que li va enviar l’Ajuntament de Calella perquè prengués les mesures necessàries per garantir-ne les condicions de seguretat i salubritat. Van ser els propis veïns de la zona qui van denunciar públicament la problemàtica derivada de l’estat d’abandonament de l’hotel: acumulació de gent i brossa a l’interior, i un augment de la delinqüència.

No ha calgut doncs l’actuació directa de l’Ajuntament de Calella, tot i que estava preparat per fer-ho. El propietari de l’antic Hotel Corona ha tapiat portes i finestres de la planta baixa de l’edifici, però no s’estalviarà la multa de 1.000 euros que li han caigut per posar en perill la seguretat i la salubritat de l’espai públic.

Les obertures s’han tancat durant aquest passat cap de setmana, i d’una forma definitiva. No així les que hi ha a les plantes superiors. Per resoldre la problemàtica el més aviat possible, malgrat que no es tingui constància si els treballs s’han donat per finalitzats o no, l’Ajuntament de Calella s’ha tornat a adreçar al propietari. "Ara es reclamarà que tanqui totes les finestres superiors i, a més, que retiri qualsevol recipient que pugui acumular aigua per evitar que s'hi creïn mosquits", ha avançat l'alcalde, Josep Maria Juhé.

L’expedient encara no s’ha donat per tancat. Els veïns però s’han mostrat prou satisfets amb aquesta primera actuació. Ells, i també el principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de Calella -Convergència i Unió- havien denunciat l’augment d’inseguretat derivat del deteriorament de l’edifici.