dilluns, 5 de juliol del 2010

Museu Arxiu, bé cultural

L'edifici del Museu Arxiu municipal de Calella ha estat declarat bé cultural d'Interès Local. S'ha demanat com un tràmit per aconseguir una subvenció del Departament de Cultura per pagar la reforma de l'edifici que s'ha portat a terme per solucionar problemes estructurals, sobretot al sostre.

El darrer ple municipal va declarar el Museu Arxiu com un bé cultural d'interès Local. Si bé és cert que l'Ajuntament està en vies de definir un Pla de Protecció del patrimoni, la declaració del Museu s'ha fet amb celeritat per poder pagar les reformes d'urgència que s'hi han fet entre maig i juny. Ara ja només queda una petita part per acabar. A l'edifici hi havia filtracions i humitats que havien fet tancar dues sales. L'Ajuntament ha demanat una subvenció al Departament de Cultura de la Generalitat per sufragar part del cost de les obres.

La idea de l'Ajuntament és poder protegir els elements necessaris a través d'un pla més ampli i global, i no anant edifici per edifici com s'ha fet fins ara per exigències de subvencions. La part del Museu que estava més malmesa era la que dóna al carrer Escoles Pies.