divendres, 9 de juliol del 2010

En contra de la sentència del TC

L’Ajuntament de Calella rebutja la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut i anima a tots els ciutadans a assistir a la manifestació de demà a la tarda a Barcelona.

PSC i ERC -al govern-, i CiU -a l'opoisció- van aprovar ahir una moció en contra de la retallada nacional i d’autogovern que suposa la sentència. L’únic regidor del PP de Calella no va assistir al ple extraordinari al.legant que la seva participació al debat no era "oportuna ni necessària".

Convergència i Unió, Partit dels Socialistes i Esquerra Republicana de Calella han fet una crida conjunta als calellencs perquè assisteixin a la manifestació convocada per Òmnium Cultural en contra de la sentència de l’Estatut de Catalunya. Els tres partits, els únics assistents al ple monogràfic d’ahir, van aprovar una moció de rebuig al resultat de les deliberacions del Tribunal Consitucionals. Proposta presentada conjuntament per convergents i socialistes a la que finalment s’hi va sumar Esquerra Republicana, mostrant així la unanimitat dels partits polítics calellencs, a excepció del PP. Amb tot, el partit independentista va entrar un altre text "més contundent", segons va afirmar el portaveu d'ERC, Jaume Puig. Una segona moció que va rebre el suport de CiU mentre que el PSC s’hi va abstenir.

Els portaveus de les tres formacions municipals van apel.lar a la màxima mobilització ciutadana com a resposta a l’agressió que ha patit el poble català. En aquest sentit, la regidora de CiU, Montserrat Candini, va declarar que cal ser present a la marxa perquè d'aquesta manera "s'ajuda a fer país i que es respecti Catalunya". Per la seva banda, el portaveu del PSC i alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, va indicar que la manifestació ha de reflectir la diversitat del país. "Hi haurà gent que defensarà la fi de la via estatutària, que s'ha trencat el pacte constitucional, però també hi hem de ser els que volem seguir intentant-ho", va declarar Juhé. Des d'ERC, el portaveu Jaume Puig considera que, amb la manifestació, Catalunya ha d'expressar amb claredat i contundència que "som diferents d'Espanya, que no permetem que ens retallin ni ens prohibeixin res".

L’Ajuntament de Calella, amb l’acord d’ahir, també acusa el Tribunal Constitucional d’estar desacreditat i deslegitimat per emetre sentència i, a tot això, dóna suport a les resolucions sobre aquesta qüestió que pugui adoptar en els pròxims dies el Parlament de Catalunya.