dilluns, 7 de setembre del 2009

164 donacions de sang

La Marató de donacions de sang que es va fer divendres a la nostra ciutat va tancar-se amb 164 aprortacions, i per tant, no es va arribar a l'objectiu de les 200 donacions fixat pel Banc de Sang. Tot i això els responsables del Banc de Sang i Teixits s'han mostrat satisfets un any més per la participació dels calellencs, i sobretot pel suport que han rebut d'entitats, particulars i l'Ajutament per poder oferir activitats complementaries durant tot el dia.

180 persones es van acostar a donar sang a la Marató organitzada a Calella. D'aquestes, 16 no van poder donar sang tot i fer-ne l'oferiment, i la resta, 164, van ser les 164 que en van poder donar. Una de les xifres que més ressalta Gala Cortel, responsable de Promocions del Banc de Sang, són les 15 persones que van anar a donar sang per primera vegada.

L'objectiu que s'havia fixat el Banc de Sang per a la marató de la nostra ciutat era arribar a les 200 donacions, una xifra que no s'ha aconseguit. De fet s'ha quedat força lluny de les 250 donacions que es van fer a la marató de l'any passat. Tot i això, Gala Cortel assegura que la resposta de la gent de Calella i les institucions és "extraordinària".

De cara a l'any vinent els responsables del Banc de Sang i Teixits tenen previst repetir una marató de sang a la nostra ciutat.

La propera cita per donar-ne serà entre octubre i novembre, amb una nova visita de la unitat mòbil del Banc. Els seus responsables insisteixen en què amb una vegada no n'hi ha prou, i convindria que l'estoc acumulat arribés de nou a deu mil unitats.