dilluns, 28 de setembre del 2009

CiU i les parelles lingüístiques

Convergència Democràtica ha posat en marxa a Calella les parelles lingüístiques per tal d'integrar als nouvinguts a la ciutat i a Catalunya.

A partir de converses, s'explica als ciutadans nouvinguts de fora de les nostres fronteres la història, la cultura i els costums del nostre país. I és que Calella compta amb una taxa d'immigració del 24'8 per cent, una de les més elevades de la comarca. A Catalunya aquest percentatge és del 20 per cent.

Per aquest motiu, Convergència Democràtica ha estès des de fa mesos aquest projecte de parelles lingüístiques arreu del territori per tal d'integrar aquests nous ciutadans en un únic poble per esdevenir, segons, Àngel Colom “una única comunitat”. A Calella els set regidors municipals de Convergència i Unió disposen de parelles lingüístiques que provenen, entre d'altres llocs, del Marroc i Llatinoamèrica.

Àngel Colom que va visitar aquest dissabte a la tarda la Fira de Calella i l'Alt Maresme, comentava que una de les primeres coses que han de fer els nouvinguts és perdre la por a parlar el català. També se sentia optimista a l'hora d'integrar els nouvinguts a la catalanitat per tal que el país avanci en les seves llibertats nacionals.