dimarts, 1 de setembre del 2009

El folklore internacional a la ciutat

Aquest vespre s'inauguren a Calella les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya. Com a novetat més destacada hi ha el fet que les actuacions d'entre avui i fins dijous, es faran a la sala gran de la Fàbrica Llobet-Guri i no a la carpa de mar, com en les darreres edicions. D'aquesta manera es recupera l'emplaçament que ja havien ocupat anys enrere. Avui desfilaran per la nostra ciutats grups de dansa i música de set països diferents, entre ells l'esbart dansaire de Rubí i la Jovenívola de Sabadell.

Tal com ja els avançavem des de Ràdio Calella fa uns dies, aquest any les Jornades Internacionals Folklòriques no es faran a l'envelat de mar, sinó a la sala polivalent sense columnes de la Fàbrica Llobet-Guri. Hi haurà actuacions avui, demà i demà passat. Aquest vespre a les 9 es farà la cercavila i l'espectacle inaugural amb la participació de tots els grups, i els propers dos dies es faran tallers de dansa al matí i una actuació a la Fàbrica, precedida d'una cercavila. La regidora de Cultura, Pilar Rocafort, ha comentat que l'actuació conjunta d'avui és de les més espectaculars

Desfilaran i actuaran avui a Calella grups de Turquia, la Xina, Perú, la república russa de Mari, Argentina, Sudàfrica i Catalunya. Demà actuarà en solitari el grup Ballet Argentino, i dimecres serà el torn per Aegean Folk de Turquia. Pel que fa a la qüestió pressupostària, Pilar Rocafort ha explicat que en el conjunt de Catalunya el certamen s'ha reduït respecte a l'any passat, i en el cas de Calella, l'Ajuntament ha pogut retallar despeses amb el canvi d'escenari, apostant per mantenir l'actuació inicial.

Les actuacions seran sempre a les 10 de la nit i l'entrada és gratuïta a totes elles. La cercavila d'avui comença al carrer Valldebanador a les 9 del vespre.