dijous, 17 de setembre del 2009

S'inauguren els bucs d'assaig

L'Ajuntament de Calella ha inaugurat dos bucs d'assaig per a grups musicals joves. Estan situats a la Fàbrica Llobet-Guri i podran donar servei a bona part dels joves calellencs que necessiten un espai on practicar les seves composicions. Així s'evitarà que hi hagi grups que hagin d'assajar en garatges o cases particulars, evitant molèsties a veïns i familiars.

Els dos bucs han estat subvencionats per la Secretaria de Joventut de la Generalitat, i estaven contemplats al pla local de Joventut de Calella, una de les ciutats del Maresme que presenta més propostes musicals juvenils -va indicar David Ricart, coordinador Territorial de Barcelona de la Secretaria de Joventut-, i que fins ara no tenia cap espai adequat on assajar.

Els bucs són dos habitacles completanent insonoritzats, que eviten les reberveracions de so i permeten una bona acústica durant els assajos. Des de la regidoria de Joventut calellenca ara s'iniciarà un procés per seleccionar els grups de joves que en podran fer ús, donant prioritat a joves de la ciutat.

El proper pas que es planteja fer la regidoria, un cop comprovada la resposta i la demanda dels bucs, és acondicionar-los amb una taula de so fixa i posar-hi els equips electrònics necessàris perquè puguin esdevenir un estudi de gravació de discos o maquetes, ja que els dos bucs estan connectats.