divendres, 25 de setembre del 2009

Torna la mostra de plats casolans

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital serà present un any més a la Fira de Calella i l’Alt Maresme. De fet, són els responsables d’un dels punts més concorreguts del recinte: el bar on s’ofereixen els vermuts de Ca l’Espinaler.

També hi porta cada any una mostra de les creacions que fan els alumnes del Taller l’Encenall i, a més, organitza una de les activitats més esperades i visitades pels calellencs: la Mostra de Plats Casolans. A principis d’aquest 2009, l’Associació va editar un llibre amb les receptes dels plats exposats l’any passat. Aquest cap de setmana es podrà comprar a la fira.

Del progama de Festa Major al programa de la Fira, i de celebrar-se un diumenge o el dia de Festa Major, a un dissabte. Aquests són els canvis que ha experimentat la Mostra de Plats Casolans en la qual hi col.laboren, cada anys, més de 150 particulars o restaurants, bars i pastisseries de Calella i dels municipis del voltant.

Entrants, primers o segons plats a base de peix, marisc o carn, o una barreja de tots ells, i postres. Aquests són els plants que s’exposaran a l’envelat de Mar per ser vistos, amb delit, pels moltíssims calellencs que hi van a treure el cap. I és que aquesta és, sense cap mena de dubte, una de les activitats més esperades i visita de les festes de la ciutat.

I ara no cal esperar que el sorteig dels plats que es fa posteriorment et doni l’oportunitat a degustar-lo. L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital ha recollit novament en un llibre les receptes. És el quart de la col.lecció, tal i com ha explicat Josep Puig, un dels membres de l’entitat.

El llibre es ven al preu de 15 euros. De moment l’Associació no es planteja continuar la col.lecció, almenys, amb les receptes de la Mostra de Plats d’aquest 2009 que se celebrarà dissabte.

La Mostra de Plats Casolans compta les edicions per rècords de participació i tot apunta que aquest any no serà diferent. Se superaran àmpliament els 150 plats, possiblement s’arribarà als 180; tot i que això no se sap fins a última hora. Potser també a última hora podran fer-se amb un dels buscadíssims tiquets per entrar al sorteig d’un dels plats.