dimecres, 9 de setembre del 2009

Moció d'ERC de suport al dret a decidir

El portaveu municipal d'Esquerra Republicana a Calella, Jaume Puig, ha anunciat la presentació d'una moció al proper ple ordinari en defensa del dret a decidir i de la consulta popular per la independència a Arenys de Munt.

En aquest sentit, la moció dels republicans inclou la defensa del dret del poble català a decidir el seu futur sense cap tipus de limitació en la línia del pronunciament del Parlament de Catalunya de 1989.

Igualment exigeix al govern espanyol el respecte més escrupolós al dret dels municipis catalans que considerin que s'han de celebrar consultes populars per a la independència i afirma literalment que “la Constitució espanyola no pot ser un pany tancat”.

Tot i que no forma part del text de la moció, Puig ha deixat entreveure la possibilitat que Calella pogués celebrar una consulta per la independència de Catalunya -en la línia d'altres poblacions que ja ho han anunciat-; tot i que és un tema que encara han de treballar “a nivell de la comissió que es pogués fer, l'executiva i el grup municipal”.