dimarts, 29 de setembre del 2009

Balanços desiguals de la Fira

50.000 persones han visitat la 29 ena Fira de Calella i l'Alt Maresme. Els visitants enquestats pels nostres micròfons fan una valoració positiva, sobretot de les activitats emmarcades en el monogràfic de Xile i en els balls rapa nui que van deixar petita la carpa de la mostra. La fira va acabar diumenge al vespre amb el sorteig d'un viatge per a 2 persones a Londres.

Unes 50.000 persones han visitat durant algun moment del cap de setmana la Fira de Calella i l'Alt Maresme. S'han lliurat 15.500 entrades. Aquesta xifra és, segons els responsables d'aquest certamen, superior a la de l'edició anterior tenint en compte que enguany hi ha hagut menys dies de fira.

L'alcalde de Calella, el socialista Josep Maria Juhé, considera que la Fira és cada any un nou repte i s'ha mostrat satisfet de la separació dels dos esdeveniments perquè "és com si s'allargués la Festa Major".

Els partits de l'oposició, CiU i PP, creuen que la fira no té identitat i la festa major ha estat deslluïda i pobra. La regidora de CiU, Montserrat Candini, creu que separar la Fira de la Festa Major és un error ja que són dos esdeveniments prou importants que es complementen.

El regidor popular Josep Maria Vila considera que la separació de la Festa Major i la Fira no ha funcionat. Segons Vila "la Fira és decadent i la festa major pobra".

Des d'Esquerra, socis de Govern amb el PSC, la fira continua funcionant prou bé i ara s'hauran d'analitzar les enquestes d'opinió dels ciutadans, tal i com ha declarat Maria Carme Campà, regidora de la Fira.