dijous, 10 de setembre del 2009

L'11-S i la consulta popular

Els partits polítics de Calella, excepte el PP, també han opinat sobre la polseguera política, institucional i jurídica que ha aixecat la convocatòria d’un referendum independentista a Arenys de Munt.

La portaveu de CiU, Montserrat Candini, ha defensat la celebració del referèndum organitzat per l’associació “Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació” ja que "és una consulta popular com tantes d’altres fetes en un estat democràtic". Candini també s’ha referit a la justícia i al fet que no hagi estat massa idoni acceptar i autoritzar la manifestació falangista per "sentit comú".

En el cas d’Esquerra Republicana el seu portaveu, Jaume Puig, s’ha referit a la moció que ha entrat al proper ple ordinari de Calella en defensa del dret a decidir i de la consulta popular per la independència a Arenys de Munt. Puig creu que la via estatutària està esgotada i "Catalunya està cansada d’atacs a la llengua i al país".

L'alcalde i portaveu del PSC, Josep Maria Juhé no dóna suport a la consulta d'Arenys de Munt. Segons Juhé, cal poder optar per altres vies polítiques que no passin necessàriament per la independència.
Juhé creu que primer cal fer un debat sobre opcions d’autogovern al Parlament de Catalunya a nivell polític per articular una proposta consensuada pels dirigents polítics i aposta pel federalisme.