dijous, 10 de setembre del 2009

La revista de Gent de Barri de Pequín

L'entitat Gent de Barri de Pequín ha tret al carrer la revista anual corresponent al 2009. Es tracta d'una publicació on hi ha un resum de les activitats que fa el grup al llarg de l'any. D'aquesta manera la Junta aconsegueix fons per fer més activitats.

Gent de Barri de Pequín 2009, amb lletres grogues damunt un dibuix on apareixen la terra i la lluna, voltades de diferents mètodes de transport. Aquesta és la portada de la revista anual de l'entitat, on es recullen les activitats que fa Gent de Barri de Pequín de forma molt visual. Hi ha fotografies a tot color dels actes que han organitzat, i diversos apartats de text. Entre ells hi ha una salutació de l'alcalde i del president de la Junta. L'apartat "Recordança" està dedicat a la memòria del desaparegut missioner Vicenç Ferrer, i la revista recull el poema “Jocundament i Elegíacament” de Gabriel Mora i Aranda, guanyador del premi Englantina des Jocs Florals calellencs, un guardó patrocinat per Gent de Barri de Pequín. La revista es completa amb anuncis d'establiments i negocis de la ciutat, cosa que dóna recursos al grup per preparar noves activitats, tal i com ha indicat el vocal de la Junta, Jaume Torrent.

A cada exemplar de la revista es busca que alguna persona gran de Calella aporti un text històric d'algun aspecte passat de la nostra ciutat. En aquesta edició hi ha un escrit sobre la Festa de Sant Pere, patró dels pescadors; una narració original de Josep Andreu Gay transcrita per Lluís Campeny i Coll. Aquest més de setembre, a part de la revetlla i l'ofrena de l'11 de setembre, l'entitat no ha organitzat cap acte per la Festa Major. Jaume Torrent ha explicat que participaran de tot el que hi ha preparat, però que la manca de gent jove fa que no hi hagi relleu generacional.

Gent de Barri de Pequín té ja la vista posada en els actes de l'any vinent, on no faltarà la bunyolada de Setmana Santa, la Trobada del joc del truc i la festa de la maduixa, a més del sopar al carrer per la festa petita i la cantada d'havaneres. Aquest 2009 encara els queda per organitzar la festa del bolet a la tardor.