dimecres, 2 de setembre del 2009

S'inauguren les JIF

Amb una cercavila dels grups participants per Calella van començar aquest dimarts al vespre les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, les JIF, organitzades per Adifolk.

Les jornades es faran per tot Catalunya i hi haurà actuacions a la nostra ciutat, escenari de la inauguració, Pineda de Mar, Rajadell, les Borges Blanques, Malgrat, Sant Andreu de Llavaneres, Bellpuig, Sabadell i Barcelona, entre d'altres ciutats.

El festival que arriba a la seva trenta-setena edició es clourà dilluns que ve a Figueres i pretén promoure l'amistat entre diferents pobles a través de la dansa.

Així hi ha grups de dansa de Turquia, la Xina, Perú, la república russa de Mari, Argentina, Sudàfrica, a més de Catalunya, representada per l'Esbart Dansaire de Rubí, la Cobla Jovenívola de Sabadell i la cobla Lluïsos de Taradell.

El director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, va destacar l'interès que cada any aixeca la convocatòria de les jornades i va ressaltar la diversitat que hi ha en un món global.

L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, va tancar els discursos inaugurals remarcant l' hospitalitat de la ciutat, pionera en el turisme.

Finalment, el president d'Adifolk Antoni Viñas durant la inauguració va agraïr la presència dels cònsols dels països representats així com les diverses autoritats presents a l'acte.