dilluns, 14 de setembre del 2009

Comença el curs escolar

Arrenca el curs escolar 2009-2010 i ho fa avui, un dilluns 14, cosa que rarament havia passat anys anteriors. Els escolars calellencs han tornat aquest matí a l’aula amb cert nerviosisme i il.lusió, també per retrobar-se amb amics, companys i mestres, a qui segurament explicaran de quina manera han passat els tres mesos de vacances, 90 dies que ja s’estaven fent massa llargs, sobretot per als pares.

Complint amb el calendari, sense retards pel temor de la propagació del virus de la grip A; els centres educatius calellencs han tornat a obrir les portes als alumnes per iniciar un nou curs. El d’aquest 2009-2010 arrenca amb normalitat a les cinc escoles de primària i/o secundària existents. Pel que fa a les xifres, poques variacions respecte al curs anterior: pràcticament el nombre de matriculacions a P3 i ESO és com el de l’any passat. S’ha detectat, això sí, un fre en les matriculacions de nouvinguts que ha contrarrestat l’augment de noves matriculacions per moviments intermunicipals, així ho ha destacat el regidor d'Educació i Ciència, Josep Torres.

Comencen la seva escolarització a Calella 214 nens i nenes. Són els més petits dels quatre centres que tenen primària, els de P3. Desglossats, queden aquestes xifres: 50 nens de 3 anys al CEIP Salicrú, 43 a la Minerva, i 71 a les Escoles Pies i 50 al Freta. Aquests dos últims són els centres concertats que funcionen al municipi.

En el cas de l’entrada a l’ESO, la distribució de les 240 matriculacions és aquesta: 90 joves a l’Institut Bisbe Sivilla, 90 a l’Escola Pia i 60 al Freta. En el cas de les concertades, molts d’aquests alumnes són de promoció interna.

Aquest any també comencen a circular en alguns casos els llibres digitals a través dels ordinadors portàtils que en alguns casos reemplaçaran els tradicionals llibres de text. Aquest fet, segons Torres, depèn de cada centre educatiu.