divendres, 4 de setembre del 2009

Jornada de donació de sang

Amb l'objectiu de donar sang, durant tot el dia d'avui i fins a les deu del vespre els ciutadans que vulguin poden acostar-se a l'Ajuntament vell de Calella; escenari de la marató que organitza el Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Per donar sang s' han de complir una sèrie de requisits com ser major d'edat, pesar com a mínim 50 kilos, i en el cas de ser dona, no estar embarassada.

La Marató de donació de sang de Calella s’ha inaugurat a les 10 del matí i dura 12 hores. L'objectiu és superar les dues-centes extraccions.

Els responsables de la Marató recorden que constantment fa falta sang, i més ara, ja que durant el mes d'agost les donacions acostumen a baixar a causa de les vacances d'estiu. Les unitats sanguínies en estoc han disminuït i s'espera que les campanyes de setembre, 8 en total, puguin retornar la sang acumulada fins a les 10.000 unitats, segons ha explicat Gala Cortel, responsable Promoció Banc de Sang i teixits de Catalunya.

A la comarca del Maresme ja s’han fet aquest estiu maratons a Pineda de Mar i Malgrat, amb molta participació, tot i que els resultats encara no són els òptims, ja que sempre falta sang. La Marató de Calella compta amb el suport de l’Ajuntament, l’Associació de comerciants de la ciutat i la Creu Roja, entre d’altres entitats, cosa que ha destacat l'alcalde Josep Maria Juhé.

Per als donants, a banda del refrigeri que prenen un cop acaba l’extracció, hi ha la possibilitat d’obtenir regals, com per exemple una degustació de gelats, vals 2x1 en spa i sortejos.