dimecres, 16 de setembre del 2009

Temporada sense massa incidències

Els socorristes de Creu Roja han tingut menys feina, aquest estiu, a les platges de l’Alt Maresme. Han notat un descens en la seva activitat, en les tasques d’emergència, a causa, sobretot, de l’escassa presència de meduses a la zona de bany.

El tècnic de Creu Roja de l’Alt Maresme, Toni Garcia ha explicat que l’estiu ha estat molt més tranquil que en temporades anteriors perquè els banyistes també estan més conscienciats.

Aquesta és la dada més destacable del que ha estat una tranquil.la temporada de platges a l’Alt Maresme, un sector que controlen i vigilen els socorristes de Creu Roja. Malgrat tot, i de forma puntual, la seva activitat s’ha vist alterada. El cas més significatiu es va produir a Calella el passat 15 d’agost per la falsa amenaça de bomba. Creu Roja va intervenir en el desallotjament del litoral.

El personal de què disposa, molta gent jove, ha passat per algun dels cursos que organitza la pròpia institució, el curs de socorrisme bàsic i el curs de socorrisme aqüàtic. Superant-los, els alumnes estan preparats per atendre qualsevol emergència.

Aquest proper mes d’octubre s’iniciarà el curset de socorrisme bàsic que consta d’un total de 40 hores de formació que es reparteixen en tres classes setmanals, de dues hores de durada cadascuna. El curset té un cost de 192 euros i s’imparteix a les instal.lacions de Creu Roja a Pineda de Mar.