dimarts, 29 de setembre del 2009

Móra guanya el concurs de contes del Far

El calellenc Marçal Móra ha estat el guanyador del Concurs de Contes del Far de Calella, impulsat per l'Escola de Formació d'Adults. Es tracta d'un text que repassa la vida de dos germans, allunyats per la immigració, amb els fars de Calella i Alexandria com a testimonis.

L'entrega de premis del Concurs de Contes del Far es va fer dissabte a la carpa de la Fira de Calella i l'Alt Maresme, després de la taula rodona sobre l'educació pública. Les dues responsables de l'Aula de Formació d'Adults van llegir el nom del guanyador, i tot seguit l'empresari Ramon Villaret va procedir a la lectura pública del conte guanyador. És un text de Marçal Móra, veí de Calella, que ha volgut agraïr a la Biblioteca la oportunitat de conèixer les bases del concurs i les idees literaries que li ha proporcionat el fet de participar en les seves activitats

El conte comença recreant mentalment una de les imatges de fars més explotades per l'imaginari literari i cinematogràfic, el Far d'Alexandria. I el desenvolupament del conte porta desseguida a citar com a protagonista el far de la nostra ciutat.

Marçal Móra ha estat premiat amb vals de compra per bescanviar en comerços vinculats a l’Associació de Comerciants de Calella i un lot sorpresa, format per articles de papereria.