dijous, 3 de setembre del 2009

Actes de la Fira

La Fira de Calella i l'Alt Maresme escalfa motors de cara a la inauguració que tindrà lloc divendres 25 de setembre a les 5 de la tarda. Un format més concentrat, de només 2 dies i mig, on es viuran diferents activitats, entre elles les més habituals, com el concurs de plats casolans i les mostres de cultura del país convidat.

Xile serà el país convidat de la Fira de Calella i l'Alt Maresme, cosa que es podrà veure ja durant la inauguració del divendres a la tarda. S'hi donaran cita unes 14 entitats i institucions xilenes que conformaran el monogràfic, al costat de les 20 entitats calellenques que mostraran la seva activitat als stands. La primera pinzellada d'unió entre Calella i Xile serà l'acte d'obertura, tal i com ha explicat el director de la mostra Ferran Muñoz.

Com a acte destacat arriba un recital de poesia a càrrec de l'actor català Enric Majó i del guitarrista xilè Eulogio Dávalos, amb versos de Pablo Neruda i poetes de l'exili.

Durant la fira les actuacions a l'escenari del monogràfic bàsicament seran de música, poesia i jam sessions. A més la Biblioteca de Calella oferirà tastets literaris de grans autors xilens. Una de les actuacions estrella serà la d'una associació cultural de l'Illa de Pasqua.

Del programa de Fira destaca també una taula rodona anomenada “Escola, l'educació pública a debat” organitzada per les Ampes del Salicrú i la Minerva. Tot sense oblidar una exibició del Rugby Calella i un dels actes més típics, el concurs de plats casolans que enguany arriba a la seva vint-i-vuitena edició a càrrec de l'Associació de voluntaris i amics de l'Hospital de Calella.

I és que justament la vessant solidària és un dels pilars de la Fira, on a més del vermut solidari, a la fira hi seran presents Oncolliga, la Fundació Ella Morrie i el Taller l'Encenall.

Per últim recordem que aquest any no hi haurà Fira del Motor a causa de la crisi econòmica. El que es farà és un espai “FiraJove” amb tallers de Dj's, Paintball i jocs de Playstation. Al mig de la fira hi haurà un espai wifi d'internet gratuït, i la web renovada de la Fira estarà disponible a partir de dilluns vinent dia 7 de setembre.