dijous, 24 de setembre del 2009

Es presenta la Fira de Calella i l'Alt Maresme

Els responsables de la Fira de Calella i l'Alt Maresme han presentat, tal i com els informàvem dimarts, els detalls d'aquesta mostra multisectorial que enguany arriba a la seva 29 edició i que té Xile com a país convidat. Un munt d'activitats culturals, lúdiques, gastronòmiques i festives marcaran els dos dies i mig de fira. El tret de sortida aquest divendres a les 5 de la tarda.

La 29 ena Fira de Calella i l'Alt Maresme s'impregna aquest any de la cultura i les tradicions de Xile, el país del poeta Pablo Neruda. La separació de la Fira i la Festa Major ha provocat enguany, tal i com han reconegut els responsables d'aquest esdeveniment, problemes logístics i de muntatge. De fet, aquests dies els operaris omplen el Passeig Manuel Puigvert de Calella muntant els estands i els espais que conformen la mostra multisectorial. Una de les novetats és la creació de la Fira Jove, destinada als nens i nenes d'entre 12 i 17 anys. Una fira que estarà instal·lada a l'espai que altres anys ha ocupat la Fira del Motor que aquest any desapareix per la crisi econòmica. Malgrat tot, el nombre d'expositors es manté similar al d'altres anys. La Fira de Calella i l'Alt Maresme és enguany més solidària que mai. Hi haurà 10 entitats solidàries, algunes de noves com ara l'associació Oncolliga. A més, es farà un homenatge a la figura de Vicenç Ferrer, el cooperant fill adoptiu de Calella i desaparegut fa uns mesos.

Durant la presentació de la Fira, l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha destacat que el certamen firal és el reflex d'una ciutat cosmopolita, integradora i oberta al món. Tot això sense perdre però la seva identitat.

L'aniversari dels 150 anys del Far de Calella i la presentació d'un llibre sobre aquest seran també presents a la Fira. Una altra de les novetats és que aquest any el Diari de la Fira s'ha editat en suport paper i també en PDF a través de la pàgina www.firadecalella.cat. La Fira de Calella i l'Alt Maresme s'inaugura aquest divendres a les 5 de la tarda i comptarà amb el cònsol general de Xile a Barcelona. Durant la inauguració hi haurà una actuació castellera, tal i com ha explicat la regidora de Fires, Comerç i Consum, Carme Campà.

Un dels aspectes importants de la Fira de Calella i l'Alt Maresme és la implicació de les entitats i associacions de la ciutat. És el cas del Grup Pa, Vi i Moltó amb el concurs d'arròs a la cassola i la paella monumental i l'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital de Calella amb la mostra de plats casolans.