dimarts, 22 de setembre del 2009

Vacunes contra la grip

Aquesta setmana ha començat la campanya de vacunacions de la grip estacional. Ha arrencat una mica abans que en anys anteriors, que es feia al mes d’octubre, per així evitar que coincideixi amb la de la grip A.

Les vacunacions estan recomanades a persones amb un alt risc de patir complicacions. Són les majors de 60 anys, les persones amb malalties cròniques com la hipertensió o la diabetis, les dones embarassades, o el personal sanitari i educatiu.

S’espera un augment de la demanda de vacunacions pel temor que ha suscitat, entre la ciutadania, la grip A, tot i que les institucions sanitàries recorden que els antigripals no protegeixen enfront el nou virus. No obstant això, sí que s’espera que al llarg d’aquesta setmana s’autoritzi el subministrament de la vacuna de la grip nova, com ja s’ha fet als Estats Units. La directora del CAP de Calella, Susanna Curós ha afirmat que "estem pendents que les vacunes que existeixen encara s'han d'aprovar per l'Agència Espanyola del Medicament i l'europea, i en tot cas si fossin aprovades sembla ser la campanya no començaria fins a finals d'octubre".

La directora del CAP de Calella ha confirmat diversos casos de grip A tractats als centres sanitaris de la població, tots ells lleus i que s’han resolt de forma satisfactòria. Majoritàriamant persones estrangeres i personal sanitari. En aquest sentit "hi va haver un brot al juliol, que va ser amb nombre més important, però van ser sobretot pacients estrangers" -ha indicat Curós.

El Departament de Salut ha informat que l’activitat gripal a Catalunya pel nou virus de la grip A continua mantenint-se per sota del nivell epidèmic. S’ha editat un tríptic amb algunes recomanacions per evitar el contagi com ara rentar-se les mans i utilitzar mocadors de paper d’un sol ús.