dilluns, 7 de setembre del 2009

Balanç de les Jornades Folklòriques

La regidoria de Cultura ha fet un bon balanç dels tres dies de Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya a Calella. El dia 1 es va fer a la Fàbrica Llobet-Guri la inauguració, i dimecres i dijous una actuació cada nit. Aquest any han canviat d'escenari i de dies, però la valoració d'assistència de públic es considera bona, sobretot dels dos primers dies.

La inauguració de les Jornades Internacionals Folklòriques, organitzades per l'entitat catalana Adifolk, va ser l'acte més concorregut dels tres que s'han fet a la nostra ciutat. El fet que aquest any es fes a la sala sense columnes de la Fàbrica Llobet no va fer que disminuís la quantitat de públic.

El dimecres va ser el torn de l'actuació en solitari del grup Ballet Argentino, i la sala es va omplir en bona part gràcies a ciutadans d'Argentina, que actualment viuen a Calella i al Maresme. El dia més fluix va ser dijous, amb l'actuació del grup de Turquia. Pilar Rocafort ho ha atribuït al fet que la Fàbrica Llobet-Guri no està transitada com la zona on es feia abans, l'envelat de Mar, i també a que l'actuació era en un dijous laborable de setembre. De cara a l'any vinent, la regidora de Cultura ha explicat que l'espai de la Fàbrica es mantindrà o no segons la quantitat de diners de què disposi la seva àrea.

Les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya acaben avui al Teatre El Jardí de Figueres, amb l'actuació de tots els grups i la Cobla Lluïsos Taradell, l'Esbart Sant Martí de l'Ateneu Torrelles de Llobregat i la Colla Mediterrània Figueres.