dimarts, 15 de setembre del 2009

CiU i ERC a la consulta d'Arenys de Munt

En relació a la consulta popular sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt -on l'opció independentista va aconseguir el 96% dels vots- la portaveu del grup municipal de Convergència i Unió a Calella, Montserrat Candini, va dir que la polèmica suscitada aquests darrers dies va fer reaccionar els arenyencs, els quals van fer cua des de primera hora per manifestar el seu posicionament en la consulta popular sobre la independència de Catalunya.

La regidora convergent també va assegurar que el seu grup donarà suport a qualsevol iniciativa similar que es produeixi a Calella, tot i que "nosaltres com a Convergència no promourem res però acompanyarem a la democràcia i a la societat civil". Candini va afegir que "una consulta és una festa democràtica i a ningú li ha de fer por el que creu la gent". Candini va manifestar que "en tot cas a qui ens ha de fer por són aquells que intenten manllevar la veu de la gent".

Fins a Arenys de Munt també es va desplaçar una delegació del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya de Calella, encapçalada pel seu president Òscar Ojer.

Ojer va reconèixer que l’alta participació en un referèndum no-vinculant representa un cop per la classe política i, a més, va avançar contactes amb entitats per celebrar una consulta a Calella.

Ojer va indicar que "una consulta sense cap tipus de transcendència, que la té, sí que té un rerefons bastant important perquè ha fet moure molta tinta, ha generat moltes expectatives i segurament molts municipis de Catalunya ben aviat també portaran una consulta a terme".

Esquerra Republicana de Catalunya a Calella, recordem-ho, ha anunciat la presentació d’una moció en el proper ple per tal de donar suport a la consulta d’Arenys de Munt.