dijous, 24 de setembre del 2009

Fàbregas, premiat internacionalment

Quim Fàbregas ha guanyat el segon premi del concurs fotogràfic organitzat per la revista novaiorquesa "Resource Magazine". El jurat, integrat per alguns premis Poolitzer, ha valorat la seva sèrie fotogràfica sobre les escoles de Mali, captades en un viatge solidari que va fer l’any 2008 amb la Fundació Global Play.

Aquest és el reconeixement més important que ha obtingut Fàbregas en 10 anys de carrera fotogràfica. Ara tindrà l’honor de veure la seva obra exposada en una galeria fotogràfica de la ciutat dels gratacels. Un somni fet realitat.

Una sèrie de 10 fotografies amb blanc i negre i un tractament de la llum especial, li ha valgut al calellenc Quim Fàbregas el segon premi del concurs convocat per una revista d’art de Nova York. Són retrats col.lectius d’alumnes malians a les aules. Quim Fàbregas ha dit a Ràdio Calella que potser el que ha valorat el jurat és que és "no s'ha buscat simplement el primer pla dels nens sinó que s'ha jugat amb mans, peus, pupitres, desenfocant primers termes, desenfocant la pissarra, fotografia en moviment".

Les fotografies de Fàbregas, i de la resta de guanyadors del concurs, s’exposaran el mes d’octubre en una galeria d’art de Nova York i el dia 21 d’octubre es farà el lliurament de premis que en el seu cas consisteix en una càmera fotogràfica. Més enllà del premi en sí, Fàbregas ressalta el reconeixement que aquest segon lloc representa per la seva curta carrera com a fotògraf professional.
Fàbregas ha manifestat que "de fet és un somni fet realitat". Fàbregas ha posat a la venda les fotografies de la sèrie premiada. Es poden adquirir a través del bloc galeriaquimfabregas.blogspot.com.