divendres, 24 de setembre del 2010

Acaba la Festa Major de La Minerva

Tot i el mal temps, els calellencs han sortit al carrer per celebrar la seva Festa Major de la Minerva, a la que es va posar el punt i final ahir dijous amb focs i traca. Música, activitats infantils, teatre i actes tan arrelats a la ciutat com la Mostra de plats casolans, la cercavila dels gegants o els concerts de tarda han completat una programació pensada per grans i petits.

Focs d'artifici per acomiadar la Festa Major de la Minerva de Calella d'aquest 2010. Tot i l'amenaça de pluja, constant durant la tarda, els calellencs van apropar-se dijous fins al passeig de mar per veure l'espectacle de llums, color i soroll que tancava una intensa setmana d'activitats, per a tots els gustos i que han comptat amb la participació fidel dels veïns. Ho ha dit la regidora de Cultura de Calella, Pilar Rocafort qui ha admès la dificultat d'arribar a tots els públics. Rocafort ha remarcat però que "s'intenta fer una programació diversificada, per a tots els públics, però han estat activitats molt participatives”.

Es va iniciar amb el pregó a càrrec de la poetessa i actriu calellenca Concepció Organ, acte marcat per una pluja que ha aparegut de forma intermitent durant aquesta última setmana i que va obligar a suspendre algun dels actes programats.

Hi ha hagut música a diari, gràcies al Festival de Jazz i Blues o als concerts de Barrakes que van portar la festa a les nits de la Festa Major. Es van presentar els nous gegantons de la Colla de Geganters i Grallers, una rèplica a petita escala d'en Quirze i la Minerva, els gegants de Calella.

Tots van poder conèixer l'origen de la festivitat de la Minerva perquè ella n'ha estat l'eix programàtic. S'hi van incloure dues propostes teatrals: una a càrrec de la formació “Divinas”, que va omplir la Sala Mozart, convertint-la en un club dels anys 30. L'actor Pere Arquillué va desembarcar al Teatre Orfeó per representar el “Primer amor”, una història de Samuel Beckett. Arquillué, que participa a la sèrie La Riera de TV3, va parlar a micròfons de Ràdio Calella i va manifestar que ha sigut un treball una mica especial, "ja que és un text que no és teatral sinó que és un relat".

Peix, marisc, carns i dolços. Tot tipus de plats es van exposar a la mostra gastronòmica a benefici de l'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital Sant Jaume, el veritable acte social de Festa Major de Calella. No hi ha ningú que se la perdi, és el moment de comprovar la destresa de veïns, restaurants o hotels amb els fogons. Alguns es van haver de conformar amb mirar-se els plats, altres els van tastar. Els que van entrar al sorteig.