dimecres, 22 de setembre del 2010

Arriba la Fira del món geganter

La Fira de Calella i l'Alt Maresme d'aquest any coincideix amb la Fira del Món Geganter de Catalunya, que també es celebra a la ciutat. És una fira que fa 4 anys que es fa i aplega en un cap de setmana tot el que envolta els gegants.

A la nostra ciutat hi haurà 40 estands amb totes les Coordinadores de Gegants del Maresme, constructors de gegants, luthiers i empreses relacionades amb aquesta tradició. A part d'això s'ha creat també un espai de conferències on dissabte i diumenge es faran xerrades, i un espai per a fer-hi mostres de balls de gegants. El més destacat, també, són les cercaviles, les ballades i els concerts que es succeiran al llarg del cap de setmana. N'ha fet un resum Jaume Riera, el cap de colla dels Geganters i Grallers de Calella qui ha destacat l'espectacle de la banda del drac.

Diumenge la festa comença amb un esmorzar popular i després una cercavila que coincideix amb la de Festa Major, que s'hagués hagut de celebrar la setmana passada però que s'ha ajuntat amb la de la Fira per no tenir dues cercaviles en set dies i organitzar-ne només una més espectacular i amb més colles. Al migdia es tanca la Fira, es proclama la ciutat que acollirà la Fira del Món Geganter de l'Any vinent, i es fa un dinar popular per totes les colles, algunes vingudes expressament de ben lluny.

Aquesta fira està organitzada per l'agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, la regidoria de Fires de Calella i la Colla de Geganters.