dilluns, 27 de setembre del 2010

Gran xàfec divendres

Els Bombers de la Generalitat van fer aquest divendres entre la tarda i el vespre una quarentena d'actuacions per solucionar les acumulacions d'aigua produïdes per l'intens xàfec que va caure a l'Alt Maresme entre quarts de 6 i les 8 de la tarda.

Les poblacions més afectades van ser, segons han assenyalat Bombers, Santa Susanna i Pineda de Mar; tot i que també Calella, Malgrat, Palafolls i Tordera van rebre les conseqüències de la forta tromba d'aigua, que va arribar superar els 50 litres per metre quadrat a la nostra ciutat i que va arribar als 80 litres a Palafolls.

A Calella va quedar afectada la Fira, que va quedar durant unes hores gairebé deserta de visitants. També un dels carrers afectats va ser el Sant Joan, un carrer comercial que actualment està en obres.

Dissabte al matí les conseqüències de les fortes pluges eren força evidents: hi havia camps de conreu que semblaven piscines o locals comercials on s'havia de treure l'aigua acumulada.

També a Santa Susanna s'ha retirat un vehicle de sota del pont de la Nacional 2; via que divendres a la tarda va ser tallada al trànsit entre Calella i Palafolls.

Als volts de les 8 però ja s'hi podia tornar a circular, encara que amb molta dificultat per les retencions creades.

Com veiem, l'aigua baixava amb força a la riera de Pineda; i per alguns passos, com el de les Creus, no s'hi podia passar.