divendres, 3 de setembre del 2010

Mallol vol allargar la Fira

L'Associació Turística de Calella, l'ATC, aposta fort i decididament pel turisme esportiu de cara a desestacionalitzar la temporada i potenciar la destinació turística amb una oferta pròpia i original.

L'ATC ha proposat formalment allargar la Fira de Calella i l'Alt Maresme de finals de setembre de l'any que ve amb el primer cap de setmana d'octubre que es celebra el Challenge Costa de Barcelona-Maresme, a més de convertir la ciutat en un destí ideal per l'entrenament d'esportistes d'alt nivell. El futur del turisme esportiu de Calella passa per les paraules “Calella Barcelona Triatlon BTT Training Resort”. És la proposta de l'ATC per afavorir que al llarg de tot l'any arribin a la ciutat triatletes i afavorir l'ocupació hotelera durant la tardor, l'hivern i la primavera.

La base de tot plegat és aprofitar l'esdeveniment del triatló Challenge, una prova atlètica que, segons la presidenta de l'ATC, Isabel Mallol, ha donat projecció internacional a Calella. I aprofitar l'empenta Challenge vol dir crear circuits per entrenar a mar obert, amb bicicleta de carretera i de muntanya, i rutes de senderisme a peu. Aquest projecte va íntimament lligat a la proposta d'allargar la Fira de Calella i l'Alt Maresme i, sense perdre el que és avui dia per a les entitats i els artesans, fer-la créixer fins a esdevenir una Fira Congrés, amb el monogràfic dedicat al Challenge i al triatló, amb diverses activitats

Mallol s'ha mostrat confiada en què aquest projecte serà una realitat, ja que considera que és una necessitat per Calella. Aquest ha estat un dels temes desgranats a l'entrevista que M1 ha realitzat a Isabel Mallol, on també s'ha parlat del futur de l'Agència Turística de Calella. Aquest òrgan és un conveni integrat al 50% entre Ajuntament i Associació Turística que ara per ara, segons Mallol, no esdevindrà una entitat jurídica pròpia ni es contractarà un gerent, per manca de pressupost.

L'ATC mostrarà els seus nous projectes a la Fira de Calella i l'Alt Maresme d'aquest any, que arrenca el 23 de setembre. S'hi podrà comprar la petita escultura de resina del Far, que es ven com a souvenir original calellenc. L'estand estarà al costat del del comerç calellenc, sota una gran pacarta per donar a conèixer el “Calella Barcelona Triatlon BTT Training Resort”. S'hi podrà trobar també l'oferta en turisme familiar, amenitzada pels pallassos Crostó i Piruleta del Festimatge, i s'oferirà la possibilitat de signar en favor de la campanya Maresme sense barreres. L'ATC, a més, convidarà a cava o refrescos els visitants del seu estand.