dimecres, 29 de setembre del 2010

Diumenge, N-2 tallada

El Challenge, el triatló de llarga distància de Costa de Barcelona-Maresme, obligarà de nou a tallar la circulació per al carretera Nacional 2 entre Calella i el Masnou durant pràcticament tot el diumenge dia 3 d'octubre. Per evitar col·lapses s'ha establert un dispositiu especial de regulació del trànsit.

Com en les altres edicions del Challenge i el Half, els quilòmetres en bicicleta que han de recórrer els 1.100 participants es fan seguint el traçat de la carretera Nacional II entre Calella i El Masnou. Convé que la mobilitat es vegi afectada el mínim possible i per això hi ha preparat un complex dispositiu en el qual porten mesos treballant les policies locals, els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit. Consisteix en tancar a la circulació la carretera N-II i obrir alternatives viàries per als conductors. A partir de dos quarts de set del matí del diumenge 3 d'octubre, els agents de policia començaran a impedir l'accés de vehicles a la nacional.

Es preveu que com a molt tard els vehicles puguin tornar a circular amb normalitat per la nacional a partir de les set del vespre. Tot i això, la carretera s'anirà obrint per trams per intentar afectar el mínim possible a la circulació a mesura que la cua de la cursa hagi anat avançant.

Mentre duri la tallada de la N-II, l'alternativa per als vehicles serà l'autopista C-32. Tal i com es va posar en pràctica a les edicions anteriors, en els accessos del tram afectat es lliurarà un passi als conductors que hagin estat desviats cap a l'autopista. Aquest tiquet els permetrà circular lliurament per la C-32 sense haver de pagar peatge. El cost econòmic serà sufragat en dues terceres parts pel Consell Comarcal del Maresme i per l'ajuntament de Calella en una tercera part.

El tall de la N-II pel recorregut en bicicleta, i el traçat de la cursa a peu entre Calella i santa Susanna, també comportaran modificacions viàries a l'interior dels municipis.