dijous, 2 de setembre del 2010

S'acosta la Fira

La Fira de Calella i l'Alt Maresme d'aquest any estarà marcada pels seus trenta anys de vida, i també per les celebracions del trentè aniversari de Ràdio Calella i el setanta-cinquè aniversari de la Colla de Geganters i Grallers de la ciutat.

El monogràfic d'enguany estarà dedicat als Països Catalans, i en aquest marc s'ha programat una xerrada sobre la Bressola i els trenta-cinc anys d'escoles catalanes a la Catalunya Nord. A nivell musical destaquen les actuacions dels Dept i el cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna.

També hi haurà l'espectacle multimèdia “Batut electrònic” a càrrec d'Apple juck, amb Christian Negre i David Domingo, que fusionen diferents èpoques i estils musicals afegint elements visuals que fan referència a la cultura dels Països Catalans.

Pel que fa als estands hi haurà una recol·locació de l'espai que com cada any serà el Passeig Manuel Puigvert. La regidora de Comerç i Consum responsable de la Fira, Maria Carme Campà, ha indicat que aquest any la mostra ha quedat afectada per la zona del restaurant la Gàbia i per la recol.locació dels estands a la part central.

D'altra banda, hi haurà un augment d'estands d'associacions i dels que fan referència al monogràfic. El nombre d'estands d'ofici seran els mateixos i minven lleugerament els comercials.

El pressupost de la Fira de Calella i l'Alt Maresme d'aquest any és de 160.000 euros, si bé amb aquesta partida s'ha hagut de fer front a despeses de la infraestructura de la Fira gegantera.

Tot i que no hi haurà fira del motor, el seu espai l'ocuparan els 40 estands previstos per la fira gegantera.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet serà l'encarregat d'inaugurar la mostra que s'obrirà dijous 23 de setembre a les 5 de la tarda i es clourà diumenge 26 amb un programa especial de Ràdio Calella que comptarà amb les actuacions del grup musical calellenc Canela Flaca i les intervencions humorístiques de l'equip que realitza el Teràpia de xou dels dilluns a les 20h.