divendres, 24 de setembre del 2010

En marxa una nova Fira de Calella

Aquest dijous a la tarda s'ha inaugurat la Fira de Calella i l'Alt Maresme,. Una mostra que té lloc al Passeig Manuel Puigvert i que aquest any celebra els seus 30 anys d'existència. La inauguració es va fer coincidir amb la festivitat de La Minerva.

Amb el tall de la cinta inaugural, a càrrec del conseller Josep Huguet, la Fira de Calella i l'Alt Maresme ha obert les seves portes aquest dijous a la tarda.

Huguet, en la inauguració d'aquesta mostra multisectorial que arriba a la seva trentena edició, ha destacat les principals funcions de les fires: l'econòmica, la de mostrar la feina que fan les entitats; i la de ser un lloc de festa. També ha remarcat el bon moment de la cultura catalana després de la fira de Frankfurt i el mercat de música viva de Vic.

El conseller ha felicitat la mostra calellenca per haver rebut diversos distintius de qualitat que marquen la millora permanent.

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Juhé, ha recordat que la Fira va néixer el 1981 per recuperar la cultura catalana i les nostres tradicions. Igualment ha remarcat la voluntat que ha tingut la Fira d'obrir-se al món. En aquest sentit, ha recordat que en d'altres edicions havien estat convidats en el monogràfic Tortosa, Viella, Galícia, Euskadi, Xile, Mèxic o Àsia.

Aquest any hi ha 134 expositors repartits en 5.000 metres quadrats de recinte. D'aquests, 23 fan referència al monogràfic d'aquesta edició que són els Països Catalans. La resta corresponen a artesans, comerços, espais de lleure, docència, oficis i entitats locals.