dimarts, 7 de setembre del 2010

Visita a Illa de Tet

Aquest diumenge representants municipals i del Grup Pa, Vi i Moltó han fet una visita institucional a la ciutat agermanada d'Illa de Tet a la Catalunya Nord, on es van celebrar les Diades Catalanes. D'aquesta manera es va consolidar una mica més l'agermanament entre les dues ciutats.

L'excursió va sortir de bon matí, a les set, i al cap de tres hores ja eren a Illa de Tet. Allà els esperava una delegació formada per l'alcalde i els regidors de la vila francesa. A l'arribar van muntar una exposició de pintures de paisatges calellencs. Els integrants del Grup van regalar al poble francès un quadre d'un dibuix de Santiago Medina, mort recentment.

Al migdia es va fer una elaboració d'un all i oli que van deixar tastar a tots els presents. En van servir més de 400 racions damunt de torradetes. També van fer unes 500 racions de cremat que va acompanyar una cantada de cançons populars catalanes, per exemple amb "L'estaca" de Lluís Llach. Finalment es va fer una visita al museu dels bombers on hi van deixar diverses peces portades des de Calella. Una d'elles un cotxe de bombers creat artesanalment per Josep Planes i fotografies antigues de bombers a Calella.

L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha felicitat el Grup Pa Vi i Moltó, impulsor de la visita per les activitats fetes a Illa, que van ser les més concorregudes a la festa de les Diades Catalanes.

La voluntat del grup Pa Vi i Moltó és que a finals de novembre puguin tornar a Illa de Tet i a Joc per formalitzar l'agermanament amb la segona ciutat unida a Calella a través d'aquest llaç fraternal entre pobles.