dimarts, 28 de setembre del 2010

La Policia Local celebra la seva diada

Els agents de la Policia Local de Calella han celebrat aquest dilluns al migdia la festivitat del seu patró, Sant Miquel. Una diada en què es reconeix públicament els mèrits dels agents que han participat en actuacions d'urgència i de servei al ciutadà. Una jornada marcada per les crítiques a la nova campanya del telèfon d'emergències 112, impulsada per la Generalitat en què no es té compte als agents de la Policia Local.

Les policies locals de Catalunya celebren aquests dies la festivitat del seu patró, Sant Miquel Arcàngel. En el cas de Calella ha estat aquest dilluns. Un acte senzill de reconeixement públic a la tasca que realitzen els agents. El cap de la Policia Local ha destacat que en temps de crisi el paper de l'agent local és molt important perquè garanteix la convivència i la seguretat ciutadana. Són moments, segons Joan Vilademat, en què la crispació i el conflicte social augmenta i els ànims dels ciutadans estan a flor de pell. Tot i això, a Calella la situació és tranquil·la. Vilademat ha dit que "tot el tema delictiu a nivell global ha repuntat una mica però a nivell del nord del Maresme ha baixat”.

Tant Joan Vilademat com el regidor de Governació, Jaume Palet, han coincidit a criticar la nova campanya d'emergències del número 112 de la Generalitat en què no es té en compte la tasca dels agents de les policies locals. Jaume Palet ha assenyalat que a Calella l'estiu ha estat un dels més tranquils que es recorden en els últims anys “En dades... crec que seran molt positives quant al descens de la delinqüència. Crec que podrem dir que ha estat un dels estiu més tranquils dels últims quatre anys”.

Per la seva banda, l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha animat durant el seu parlament els agents a continuar amb la seva tasca de servei malgrat les dificultats actuals derivades de la crisi.

Juhé creu que en temps de dificultat i manca de recursos és quan surt el component més humà de les persones. Durant l'acte de celebració del dia de la Policia Local de Calella també s'han distingit algunes entitats que han col·laborat amb el cos. És el cas dels ADF's de l'Alt Maresme que cada any participen al dispositiu de seguretat de la cavalcada de reis o de la Challenge que precisament es celebra el proper diumenge.