dilluns, 27 de setembre del 2010

La Fira, punt de visita de polítics catalans

La Fira de Calella i l'Alt Maresme ha rebut diverses visites polítiques. Convidat per la secció local de Convergència i Unió, l'expresident Jordi Pujol va passejar-se pel recinte firal acompanyat de la seva esposa. Esquerra Republicana de Catalunya també ha volgut ser present en la celebració del trentè aniversari de la mostra calellenca.

Dos dels parlamentaris d'Esquerra Republicana de Catalunya van visitar la 30ena Fira de Calella i l'Alt Maresme. La gironina Maria Mercè Roca, en descobrir-la, va destacar-ne el potencial com a aparador del teixit associatiu local i català. La diputada republicana va estar acompanyada per membres de la secció local i, en declaracions a Ràdio Calella, va fer balanç de l'acció de govern. "En aquesta última legislatura, el govern de la Generalitat ha fet una acció importantíssima que cal que els ciutadans revisin i estudiïn i no només es quedin amb els aspectes negatius", va dir. Roca es va mostrar contrària a un debat preelectoral amb l'única participació dels caps de llista del PSC i CiU. "L'arc parlamentari català és molt més plural i ampli i l'opció d'ERC, clarament independentista, interessa a molta gent", va explicar la diputada.

El dia anterior, dissabte, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà va visitar la Fira de Calella i l'Alt Maresme. Acompanyat pels dirigents d'ERC a Calella, Tardà va aturar-se en diversos estands del recinte firal per conversar amb els expositors, artesans o responsables del teixit associatiu calellenc i català. Aprofitant la seva visita a Calella, el diputat republicà va explicar que, tot i l'actual moment de crisi, s'ha trobat amb gent il·lusionada i compromesa en tirar endavant el país treballant amb esdeveniments com la Fira, de la que en va destacar els criteris de de progrés i catalanitat.

Tardà també va abordar algunes qüestions d'actualitat política estatal. En concret sobre els pressupostos que el Govern central va aprovar divendres amb el suport del PNB. "Són uns comptes socialment injustos i, davant d'això, animo a participar activament a la vaga general del 29-S", va declarar el republicà.

Qui també va visitar la Fira de Calella i l'Alt Maresme aquest dissabte va ser l'ex president de la Generalitat, Jordi Pujol. En una entrevista que podran veure avui dilluns a les 21:30h per M2, l'expresident català recorda que va ser l'encarregat ara fa 30 anys d'inaugurar la primera Fira de Calella i l'Alt Maresme. També s'ha referit a l'actual situació de crisi i desafecció política. Per això, demana als ciutadans que el dia 28 de novembre exerceixin el seu dret de vot.

Jordi Pujol espera que Catalunya surti de la crisi abans que a altres llocs. Segons ell, l'actual model polític no acaba de funcionar.