dijous, 16 de setembre del 2010

Sanció de la SGAE a Calella

L’Audiència de Barcelona ha condemnat el propietari del Bar Tío Pepe de Calella a pagar 1.400 euros a la Societat General d’Autors i Editors, a l'SGAE per la música que emeten els televisors del local. L’Audiència de Barcelona ha confirmat la condemna que va imposar a l’establiment un jutjat mercantil de Barcelona, arran de la demanda sobre propietat intel·lectual que va presentar la SGAE, l’any 2007, contra el propietari del bar.

L'SGAE cobra una quota a bars i locals musicals per emetre música protegida amb drets d'autor. Els bars paguen una tarifa i els pubs musicals una altra. El cas del Bar Tio Pepe de Calella rau justament en aquesta qüestió. L'SGAE considera que ha de pagar les dues quotes perquè exerceix les dues activitats. De dia funciona com a bar; i per la nit, com a local de copes, amb ambientació musical.

El propietari d’aquest establiment del carrer Valldebanador de Calella va ser obligat a pagar 14 euros mensuals en els anys 2006 i 2007 per la utilització del repertori musical de la SGAE a través dels televisors del bar. D’acord amb la sentència, el propietari del Bar Tio Pepe havia de pagar també uns altres 87 euros cada mes en aquest mateix període, per utilitzar el repertori musical com ambientació, un aspecte necessari per l’explotació del negoci.